Utgang på turen
Følg veien tilbake i retning Dingsrud gård. Ved infoskilt om natursti, tar du inn en pukkbelagt veistubb til høyre, og like etter går du opp lia til venstre på en bred sti. Passerer en post på naturstien ved toppen av bakken. Gå rett fram i stidelet på flata og fortsett nedover. Hold venstre i stidelet nede i bakken. Stien mot høyre går opp til en mast.
Videre i lett terreng
Stien vender mot høyre på flata du kommer ned på. Lett terreng i åpen furuskog videre. Gå rett fram i første stidele. Følg kjerreveien nordover. Det går snart nedover, og du passerer et åpent område med «elgpost» før du kan skimte et jorde. Ved den markerte skogkanten tar du brått til venstre.
Oppover mot Nygårdsåsen og så sørover
Snart passerer du en bekk og stien tar en venstresving. Lett motbakke til neste flate. Stien går ganske så rett mot sør og etter hvert nedover til en snuplass på vei. Ta inn første sti til venstre i skogen.
Oppover mot toppen
Du følger stien oppover lia og opp på et flatere parti med mye mosebunn. En liten bru passeres, og snart nok en bru på en flate. Etter en liten bakke, dukker en stor stein opp på din venstre side. Rett etter denne tar du ned til høyre i stidelet.
Siste del
Du kommer inn på en gammel kjerrevei som tar deg nedover. Hold til høyre/rett fram i et kjerreveidele, og snart er du nede ved et jorde. Ta til venstre mot Urskog Fort der bilveien dukker opp. Etter 300 meter hard stigning på vei er du oppe på flata som leder deg tilbake til utgangspunktet. Ta gjerne en tur inn på fortet der det er mye spennende å se, spesielt for de unge. Utsikten mot sør er flott etter at lia ble hogd.
Urskog fort
Urskog fort er et lite og godt kamuflert sperrefort fra 1903. Det fikk en viktig forhandlingsrolle ved unionsoppløsningen i 1905. Fortet ligger på Dingsrudåsen ved Lierfoss. Mye av fortet ble ødelagt og delvis gjenfylt i 1906. Likevel kan en få en formening om hvordan fortet så ut. Deler er gravd opp og satt i stand, mye takket være Aurskog-Høland Rotaryklubb, så besøkende kan se noen av kanonstillingene, gangene og skyttergravene. Urskog fort fikk en heller ubetydelig rolle som festningsverk i norsk militærhistorie. Det var som forhandlingskort ved Karlstadforhandlingene at fortet fikk betydning.